Bellingham gaat ver terug naar 1693. In dat jaar plantten de Nederlander Gerrit Janz van Vuuren en zijn vrouw, een Franse Hugenoten, de eerste 1000 wijnstokken. Bellingham ontwikkelde zich daarna tot een Zuid-Afrikaans wijnhuis met een keur aan kwaliteitswijnen. Wijnen uit de Nieuwe Wereld, gemaakt op de klassieke manier. De huidige Bellingham range weerspiegelt de geschiedenis van het huis. Een geschiedenis verbonden met een gouden draad van innovatie, vindingrijkheid en een vooruitziende blik.

Bellingham wijn

Bellingham gaat bij het wijn maken uit van zogenaamde minimale interventie. Men wil een natuurlijk product maken met zo min mogelijk ingrepen in de vinificatie kelder. Eeuwenoude methoden worden gecombineerd met hedendaagse technische hoogstandjes om kwaliteitswijnen te maken die de druif en het terroir weerspiegelen. Iedere fase van de productie krijgt alle tijd en aandacht. De nadruk ligt op het mondgevoel en het behoud van het karakter van de druif en het terroir. Met het lageren op hout wordt subtiel omgegaan. De wijnen krijgen structuur en complexiteit van de eikenhouten vaten zonder dat het druif eigen karakter erdoor wordt aangetast of overpowered.